Sunday, August 26, 2012

kembali kepada Politeknik Ibrahim Sultan ,Johor

Assalamualaikum ,
wah ,dah nak habis 10 hari cuti ni .
dah kena refresh kepala otak ni untuk check in data2 yang diperlukan.
hahaha .

risau juga jadinya bila takot2 tak teringaat pape kan .
permulaan hari kuliah mula kul 8 pagi lak tuh .
pedih tak pedih la.

Raya ni tak banyak memori .
cuma perubahan dalam pergaulan tuh ada sikit .
antara saudara mara la biasa .

al maklumlah lepas 
Majlis Silaturahim Keluarga Hj Kaman
ramai kenal dan biasakan diri .

kalau nak cerita duit raya ,
dah besar gedabak ni ,,
tak banyak lah duit raya nya .
segan pon ada .
haha

harapnya tahun depan dapat rasa ,
beraya drive sendiri dan paling penting bagi anak2 sedara and sepupu duit raya.
tak banyak ,sikit pon jadi .
\
akhir salam ,

anyonghaseyo ..

Monday, August 13, 2012

Ramadhan TO Syawal

sedar tak sedar dah tinggal berapa hari je nak puasa .

Assalamualaikum dan Salam 1 Malaysia.
wah ! macam menteri pulak.

blog ni macam dah bersawang gamaknye.
maklumlah sibuk dengan kehidupan harian.
kadang2 malas nak mengadap lappy nie .
(tibe2 lalu nyamuk depan mata, ha! dapatkan pun tepuk .haha)

Syukur ,setakat nie puasa tak tinggal ,
walaupun demam selsema melanda 2 hari .
ikut petua orang la ,
bantai 100 plus ,panadol tak bagus .
jangka panjang bahaya menanti.

rasanya semakin meningkat umur ,
semakin merasakan syawal tu macam hari2 biasa.
tapi tak tahu la nanti RAYA KEEMPAT ada  
HARI SILATURAHIM KELUARGA HAJI KAMAN
(moyang ,ayah mak my mak)
hahaaha.

harapnya dengan ada majlis tuh ,
dapat la aura syawal yang dinanti .
ikutkan rasa hati ni malas nak pergi .
sebab . . . . 
dah banyak 'kuih raya' dari lecturer ni . .haha

kepada yang membaca entri ni .
diucapkan 
SELAMAT HARI RAYA ,
MAAF ZAHIR DAN BATIN

terima kasih kerana sudi baca entri yang tak seberapa ni

Friday, July 6, 2012

detik detik menuju semester 7 .HAHA !!

mengimbas kembali semasa Julai 2009 ,
sibuk menyiapkan diri untuk menghadapi dunia Pengajian Tinggi .
tak sangka dah 3 tahun berada kat Politeknik Johor Bahru
( sekarang dikenali Politeknik Ibrahim Sultan )
tengok ,,,sampai dah tukar nama.HAHA ..

masa tuu umur baru 18 tahun .
sekarang dah nak 21 tahun .
(takde kena mengena kowt)
kawan2 lain ramai dah habis belajar .
( TAMAT PROGRAM )
ada yang habis dengan semester 6 ,
ada yang habis dengan semester pendek Mei 2012..
TAHNIAH buat korang .

tinggal lagi 1 semester jer untuk dapat konvo sesama .
harapan dapat habiskan dengan pointer 3 point above laa.
semangat nak belajar semakin memuncak.
tapi tengoklah nanti macam mane perjalanan kuliah an..
mungkin banyak sangat cuti pon tak bape bagus.

... PROJEK AKHIR SEMESTER => SAVILIGHT ..

semoga perancangan yang ditetapkan dapat dilaksanakan 
DAN
berharap dapat ke LOS ANGELES, US .

terima kasih kepada yang sudi singgah ke blog ni ...

Thursday, June 21, 2012

Pencarian . . .

kehadapan anakanda tercinta ,,
ape plak aku merepek ni.

pencarian 2 gadis terlaksana ,

mampukah mereka bertahan .hahaha

NoorAfuza , Nurlizan ....

telah dijumpai dengan kepakaran dan kebengongan diri ni .

paling menjadi perhatian adalah perkembangan Nurlizan yang belajar di UPM ,Bintulu.

aku baru jumpa fb dia ,padahal dah 50 mutual friend .haha .
hasil siasatan . . . . 
berkemungkinan telah diambil hatinya oleh seseorang.



lain pula cerita Noof Afuza ,telah diambil hatinya oleh seorang jejaka soleh yang memang padan untuk dia .tapi sedih ,usaha nak keep in touch dengan si Afuza ni sebagai ex classmate gagal.aku add fb dia tapi dia block aku .cettt ...baguslah ...kau ingat aku nak mengorat ko balik ke ,,sorry ,sorry ,sorry ..family aku lagi aku sayang !pasangan aku biarlah Allah yang temukan.

cerita tentang Nurlizan ..aku tengah tunggu dia approve aku .

yang penting aku dah anggap diorang sebagai kawan sekelas aku yang aku rindu .itu je ..tak perlu block2 ...

sekian .

Tuesday, April 17, 2012

Kelas di hari pertama konvokensyen PIS

pertamanya,
hari ni agak sibuk dengan urusan sebagai seorang pelajar.
kena siapkan asignment (tapi tak hantar lagi pon)
malam ada test 2 pneumatik & hidraulik,,

minggu terakhir nak Final ni semua lecturer berhempas pulas,,
bagi berlambak asignment yang terlalu banyak.
dengan nak settle kan test lagi .
kusut jugak dibuatnye.

masa sebelum kelas mathematic tadi,,
adalah satu pemandangan mencuci mata.
awek pakai tudung belakang macam bonggol unta.
besar giler !
ingatkan jauhla dia nak pergi kan.
rupanya ..tingkat bawah kelas aku je.
member2 aku dah usya layan jee..
mane taknye .semua ketat .payung memanjang...
hahahaha .
rasa berdosa giler pon ada .adoyai !

mata aku ni dah la rabun jauh .
bila check nak wat cermin mata,,,rabun dalam 200 je
tapi rasa macam lebih gle .
ke mata  ada penyakit pon aku tak tahu.
susah jugak bila nak kena pakai spec nie.
bila bukak ,,belang muka terserlah lak.
hahahahahaha.

BERCERITA TENTANG KONVO ,,,
Insyaallah ,,kalau takde masalah,,
aku tinggal 1 sem jer..
harap2 lulus jela untuk kali nie.
modul semua untuk sem5 n 6 nie
Difficulity : Hard
untuk difahami oleh diri aku .
kadangkala faham kadangkala tak faham...

SEmoga Final kali ni aku lebih tenang untuk jawab ..
setakat LULUS pun cukup la.
at least tak kena Carry..
susah lau terjebak.
cukuplah untuk sekali percubaan berani mati.
hahahahaaha


Tuesday, April 10, 2012

best jugak bila layan lagu korea

wahhhh ,,dah 3 bulan aku tak update kejadah blog nie.
hahahaha.

macam biasa ,menunpukan diri pada keluarga dan pembelajaran.
(facebook bukak jugak)
hahahhaaha.

permulaan cerita aku ,
sebuah Video Klip kumpulan FT ISLAND 
membuka mata dan telinga.

*PASTIKAN LAGU KAT BAWAH TU STOP KAN DULU YE !

video


untuk faham jalan cerita.
aku download dari youtube yang ada subtitle english

oleh kerana gadis dalam video ini comel sangat,
aku layan aje..

mengisahkan seorang lelaki bersedih atas kematian kekasih yang baru dimiliki.
ratapan dia membuatkan masa kembali berputar ke masa seminggu sebelum kematian gadis tersebut.

dalam masa seminggu tu ,
dia terpaksa bermula dari awal
dan menjalani hari2 yang mereka lalui di samping memikat hati gadis tersebut.

hari demi hari dan tiba hari sebelum hari kematian..
lelaki tersebut memujuk gadis supaya tak pergi satu pertandingan yang ada kaitan dengan kematian gadis tu.
awek tu marah la .
malam tu ,,tiba waktunya, sepatutnya awek tu mati ...
atas kekuatan cinta..
lelaki tu halang kereta mabuk dari langgar awek tu.
matilah pulak dia.

boleh kata KARMA la jugak.
laki tu yang mintak kan.
memang teruk la macam tajuk lagunye.
hahahaha


Sunday, January 22, 2012

MISTERI GADIS BAJU BIRU

Lama ,,lama sangat tak update ..
tapi jangan risau ,
banyak cerita baru .
hahhaha.

pada tarikh 21.1.12 ,,
cantik pulak tengoknyer ..
aku ke Jusco Tebrau City, 
aim to Harris Bookstore.

maka tercipta satu kisah ,,
terpandang seorang ini ,,
aku tertarik dengan dia ,,
bila aku pandang dia ,dia pun sambut .
aku pulak yang malu .
hahahha .
dari apa yang aku perhatikan ,,dia kesorangan tanpa teman..
tetapi silap aku pun tercipta kerana tak berani menegur .
cuma thanks kepada kawanku kerana make an effort ...
buat memo tertulis email aku bagi dekat gadis itu ..

selepas tu aku buat tak layan je .
sebab taknak tersangkut sangat .
tapi apabila aku pergi satu satu tempat dalam Jusco tu ,,
terserempak je dengaan dia .
kali ke dua aku follow dia .

dek kerana tak tahan nak kencing ,,tpaksa gi toilet dan malas membelenggu ..
hahaha.

bila makan ,,gi KFC .
aku jangkakan dia tak ada sebab dah beli makanan kat kedai lain ..
tapi ,,,,
aku tengah makan ,,dia ada depan mata .
cuma bungkus je ar ..
aku pun tak terfikir nak follow lagi .


sampai rumah dan sampai sekarang ,,,
aku masih angaukan dia.

aku beri nama ..
si gadis baju biru ,,

MISTERI GADIS BAJU BIRU .